سفارش تبلیغ
صبا ویژن
از سخن زشت و ناسزا بپرهیز که خداوندـ عزّوجلّ ـ، بد زبانِ ناسزاگوی را دشمن می دارد . [.رسول خدا صلی الله علیه و آله]
روان نما

تعریف بزهکاری:

دانشمندان و متخصصان با توجه به رشته ی تخصصی خود وعقاید مکتبی که دارند هریک تعریف های مختلفی از بزه ارایه کرده اند و تا کنون تعریفی جامع که مورد قبول همگان باشد به عمل نیامده است.

بزه عبارت است از تظاهر به عملی که برخلاف موازین، مقررات ، قوانین و معیارهای ارزشی و فرهنگی جامعه باشد«فرجاد1371»

بزهکاری آن چیزی است که قانون می گوید« منصور از قول رابین ،1368»

 

علل بزهکاری.

1 – عوامل طبیعی و جغرافیایی ( مناطق غیر متعدل که باعث تغییرات ارگانیسمی انسان مانند تغییرات تنفس ، فشارخون ، و ترشح غدد می شود)

2 – عوامل اجتماعی انحراف. (ناهنجارهای جامعه، وجود تفاوت های طبقاتی همراه با تبعیض ها و اختلاف های میان آن ها، اوضاع واحوالی که به رفتا رخیانت کارانه منجرمی شود ).

3 – عوامل اجتماعی ثانوی. ( مطبوعات و رسانه های جمعی که شامل روزنامه ،مجله ،کتاب که به انشار رمان های پلیسی وجنایی می پردازند . رادیو و تلوزیون وسمینا واینترنت و بولوتوث گوش های همراه که به ترویج خشونت و جنایت و خیانت می پردازند)

4 – عوامل اقتصادی بزهکاری ( تنکدستی و فقر اقتصادی که باعث محرومیت در زمینه خوارک ، پوشاک ، بی سوادی، و عقب افتادگی ، جهل وخرافات، عدم بهداشت می شود)

5 – مهاجرت نوجوان ( مهاجرت نوجوان منجر به نبودن خانواده، نبود کنترل والدین بر اعمال فرزند، تعارض فرهنگی بین مبداء ومقصد ، بیکاری یا اشتغال کاذب، سکونت در محله های فقیرنشین و زندگی در مکان هایی که خود منشاء بزه ها است.)

6 – عوامل خانوداگی ( تبعیض بین فرزندان – خشونت والدین با هم یا نسبت به فرزندان – لوس کردن وتوجه بیش از حد والدین « محبت بیش از اندازه همان اثر ونتیجه را دارد که بی مهری ویا کهتری می تواند در بر داشته باشد» – سن والدین که مانع از وظایف تربیت فرزند شود – عقب ماندگی خانوادگی که باعث عدم تطبیق والدین با شرایط علمی ،فرهنگی واجتماعی جامعه می شود و روی فرزند ان تاثیر منفی می گذارد. – از دست دادن والدین – عدم حضور والدین درخانواده – انحراف والدین – بی سوادی و کم سودای کودک ونوجوان که منجر که عدم اطلاعات کافی وی از قوانین ومقرارات اجتماعی می گردد ) .

7 – عوامل سیاسی بزهکاری ( حکومت ها از عوامل تامین عدالت و یا کسترش نابسامانی و ظلم وستم هستند ودر این راستا قوانینی را تدوین و خود مسئول اجرای آن بیز هستند. لذا برای اجرای آن متوسل به خشونت می شوند و مجازات ها وتنبیه ها شدید ی را درمورد سرکشان وضع می کنند ، که خود عامل تشدید کننده ای روح بدبیبنی و بر انگیختین واکنش منفی نسبت به قوانین و نظام های موجود اجتماعی می شود.

8 – ارزش های تربیت خانواده.( خانواده اولین واساسی ترین نهاد اجتماعی است وبه همین دلیل هرگونه اختلالی درخانواده به کودک ،نوجوان و جوان رسوخ کرده و موجبات انحراف آن ها از قوانین و مقررات را فراهم می سازد.

عوامل بازدارنده بزهکاری.

الف – ضرورت مبارزه ی جامعه با پدیده های ضد اجتماعی

ب – برقراری دوستی و تفاهم ببن والدین

ج – همبازی با کودکان و نوجوانان

د – ایجاد سازگاری در محیط خانواده

ه – پیشگیری به وسیله مدرسه

و- پیشگیری از طریق ایجاد باشگاه ها و مراکز مربوط به جوانان


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط عبدا... شیرانی 91/2/26:: 6:54 عصر     |     () نظر